\require{AMSmath} Logaritmische vergelijkingen beste , ik zit met een probleempje betreffende de oefening; 3^(4x+5)= 5^(x-1) ik los ze als volgt op. 3^4x*3^5=5^x*(1/5) 3^4x/5^x= 243/5 (81/5)^x= 243/5 de (81/5) logaritme van 243/5 = x x= (log 243/5)/(log 81/5) en ik kom uit -1.30.... in het boek staat echter de uitkomst -2.5502588 kan iemand vertellen waar ik in de fout ga? alvast bedankt mvg davie davie 3de graad ASO - donderdag 21 juli 2005 Antwoord Hallo In onderstaande overgang zit een foutje. Spoor de fout op en je zal de uitkomst uit het boek bekomen; je manier van werken is immers goed. 3^4x*3^5=5^x*(1/5) Û 3^4x/5^x= 243/5 Groetjes Igor donderdag 21 juli 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
beste , ik zit met een probleempje betreffende de oefening; 3^(4x+5)= 5^(x-1) ik los ze als volgt op. 3^4x*3^5=5^x*(1/5) 3^4x/5^x= 243/5 (81/5)^x= 243/5 de (81/5) logaritme van 243/5 = x x= (log 243/5)/(log 81/5) en ik kom uit -1.30.... in het boek staat echter de uitkomst -2.5502588 kan iemand vertellen waar ik in de fout ga? alvast bedankt mvg davie davie 3de graad ASO - donderdag 21 juli 2005
davie 3de graad ASO - donderdag 21 juli 2005
Hallo In onderstaande overgang zit een foutje. Spoor de fout op en je zal de uitkomst uit het boek bekomen; je manier van werken is immers goed. 3^4x*3^5=5^x*(1/5) Û 3^4x/5^x= 243/5 Groetjes Igor donderdag 21 juli 2005
Igor donderdag 21 juli 2005
©2001-2024 WisFaq