Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Krantenraadseltje

in de krant stond vanmorgen een raadseltje en we krijgen het niet opgelost
AB/(A+B)=7 en A=(B+3)
Heeft deze wel een oplossing?

Jessi
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 20 juli 2005

Antwoord

Hallo

Lijkt me toch gewoon een stelseltje? Herschrijf de eerste vergelijking als AB - 7 * (A + B) = 0. Vervang A in de eerste vergelijking door (B+3). Los deze vergelijking dan op naar A. Het is een kwadratische vergelijking met twee oplossingen. Eenmaal B gekend, vind je ook A aan de hand van de tweede vgl, met A ook twee oplossingen.

Toch maar raar dat ze dit als raadsel in een krant zetten hé :) !
Of misschien bestaat er wel een slimmere manier om dit op te lossen, wie weet!

Groetjes

Igor
woensdag 20 juli 2005

 Re: Krantenraadseltje 

©2001-2024 WisFaq