Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaal alle oplossingen van: 2cosē2x + 5cos2x - 3 = 0

Hallo

Ik moet voor een wiskunde opdracht de volgende vergelijking uitrekenen:

2cos22x + 5cos2x - 3 = 0

Ik kan nergens een rekenregel vinden die mij vertelt wat ik moet doen met deze functie, kunnen jullie mij verder helpen?

Thanks!!!

Sylves
Student hbo - donderdag 7 juli 2005

Antwoord

Hallo,

Eigenlijk staat er dus: 2(cos(2x))2 + 5cos(2x) - 3 = 0

Dit kan je zien als een kwadratische vergelijking in cos(2x).
Misschien zie je dat beter als je even stelt: y = cos(2x)

Dan wordt de vergelijking: 2y2 + 5y - 3 = 0

Dit kan je oplossen als een 'gewone' kwadratische vergelijking, je oplossingen stel je dan achteraf gelijk aan cos(2x). Dan werk je die goniometrische vergelijkingen uit.

mvg,
Tom

td
donderdag 7 juli 2005

©2001-2024 WisFaq