\require{AMSmath} Bewijs door volledige inductie Bewijs door volledige inductie dat de n-de afgeleide van xn gelijk is aan n!·n=1 Dn(xn)=n! D1(x1)=1! D(x)=1 $\Rightarrow$klopt·Dn(xn)=n! (ik vervang n door n+1) (n+1)!=(n+1)n! inductieveronderstelling is dat Dn(xn)=n! (n+1)(Dn(xn)) Ik weet dat ik moet komen tot Dn+1(xn)=(n+1)! maar ik weet niet hoe. Jeroen 3de graad ASO - donderdag 7 juli 2005 Antwoord Voor n=1 klopt het inderdaad. Dat is je startwaarde.Stel dat het geldt voor n, we bewijzen dat het geldt voor n+1We hebben dus dat Dn(xn)=n!Je moet gebruiken dat de (n+1)-de afgeleide gelijk is aan de n-de afgeleide ven de afgeleide. Zo:Dn+1(xn+1) = Dn(D1xn+1)=Dn((n+1)xn)=(n+1)Dn(xn)=(n+1)·n!=(n+1)!En het is bewezen.Koen km donderdag 7 juli 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bewijs door volledige inductie dat de n-de afgeleide van xn gelijk is aan n!·n=1 Dn(xn)=n! D1(x1)=1! D(x)=1 $\Rightarrow$klopt·Dn(xn)=n! (ik vervang n door n+1) (n+1)!=(n+1)n! inductieveronderstelling is dat Dn(xn)=n! (n+1)(Dn(xn)) Ik weet dat ik moet komen tot Dn+1(xn)=(n+1)! maar ik weet niet hoe. Jeroen 3de graad ASO - donderdag 7 juli 2005
Jeroen 3de graad ASO - donderdag 7 juli 2005
Voor n=1 klopt het inderdaad. Dat is je startwaarde.Stel dat het geldt voor n, we bewijzen dat het geldt voor n+1We hebben dus dat Dn(xn)=n!Je moet gebruiken dat de (n+1)-de afgeleide gelijk is aan de n-de afgeleide ven de afgeleide. Zo:Dn+1(xn+1) = Dn(D1xn+1)=Dn((n+1)xn)=(n+1)Dn(xn)=(n+1)·n!=(n+1)!En het is bewezen.Koen km donderdag 7 juli 2005
km donderdag 7 juli 2005
©2001-2024 WisFaq