Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Zelfbedachte formule

we moesten een formule bedenken, en de mijne ziet er zo uit
onrust=Övan 20^na delen door i n staat voor niveau hier neem ik 3.
a staat voor aantal kinderen dat zijn er 25.
i staat voor de inhoud van het lokaal in kubique meters daar neem ik 50. 20 staat voor 20 decibel.
nu wil ik het omschrijven.
wat moet ik doen als ik n niet weet.
dus n=?????

kunnen jullie me hierbij helpen?

moslem
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 1 juli 2005

Antwoord

je formule is niet helemaal duidelijk.
is het

o=Ö(20n*(a/i))

of

o=Ö(20n) * (a/i)

Ik zal het eerste uitleggen. Het tweede is analoog.

Eerst kwadrateer je links en rechts om te wortel kwijt te raken.

o2=20n*a/i

= o2*i/a=20n Nu neem je links en rechts de log (of ln, zoals je wilt)

log(o2*i/a)=log(20n)

Met de rekenregels van de logaritme volgt:

log(o2*i/a)=n*log(20)

= n=log(o2*i/a)/log(20)

Koen

km
zaterdag 2 juli 2005

©2001-2024 WisFaq