Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekenen

ik moet een werkstuk maken en ik had een vraag erbij van bereken F ( ik weet niet of dit het goede cijfer is volgens mij wel ;) een rondje met in het midden een streep erdoor dus .. ) tot 8 cijfers na de komma en gebruik daarvoor het 14e en 15e getal uit de rij van Fibonacci. En toen had ik als antwoord ingevult : 1,61803398 maar ik ben nu aant twijfelen of dat klopt .. ?? z0uden jullie me misschien willen zeggen of dat klopt .. ? alvast heeel erg bedankt .. !!
met vriendelijke groeten,
STefanie

Stefan
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 30 juni 2005

Antwoord

Beste Stefanie,

De Gulden Snede, of ook wel j, is gelijk aan (1+Ö5)/2
In jouw opdracht moet je dit benaderen door twee opeenvolgende getallen uit de rij van Fibonacci door elkaar te delen.

Fib(14) = 377
Fib(15) = 610

j Fib(15)/Fib(14) = 610/377 1.61803713

Dit is slechts een benadering, de exacte waarde van j heb ik al vermeld, op een 8-tal decimalen is dit 1.61803398. Je benadering zit met deze getallen van Fibonacci zit dus goed tot op ongeveer 5 cijfers na de komma.

mvg,
Tom

td
donderdag 30 juni 2005

 Re: Berekenen 

©2001-2024 WisFaq