\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39567 Re: Integreren van dx/(1-cos²x) dank je, maar hoe bewijs ik dat nu deze uitkomst?is het 1/sin^2(x) .d(-cos^2)= -cot(x) met de substitutie? Eddie 3de graad ASO - maandag 27 juni 2005 Antwoord Beste Eddie,Hoe kom jij opeens aan d(-cos2x)?Zelf dacht ik simpelweg aan:ò1/(1-cos2x) dx = ò1/(sin2x) dx = -ò-1/(sin2x) dx = -cot(x) + C.Als je dat per sé met een substitutie wilt is de eenvoudigste:Stel y = cot(x) = dy = -1/sin2(x) dx.Die laatste integraal wordt dan: -òdy = -y + C = -cot(x) + CUiteraard dien je hierbij wel te weten wat de afgeleide van cot(x) is, maar dat is toch een elementaire functie...mvg,Tom td maandag 27 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
dank je, maar hoe bewijs ik dat nu deze uitkomst?is het 1/sin^2(x) .d(-cos^2)= -cot(x) met de substitutie? Eddie 3de graad ASO - maandag 27 juni 2005
Eddie 3de graad ASO - maandag 27 juni 2005
Beste Eddie,Hoe kom jij opeens aan d(-cos2x)?Zelf dacht ik simpelweg aan:ò1/(1-cos2x) dx = ò1/(sin2x) dx = -ò-1/(sin2x) dx = -cot(x) + C.Als je dat per sé met een substitutie wilt is de eenvoudigste:Stel y = cot(x) = dy = -1/sin2(x) dx.Die laatste integraal wordt dan: -òdy = -y + C = -cot(x) + CUiteraard dien je hierbij wel te weten wat de afgeleide van cot(x) is, maar dat is toch een elementaire functie...mvg,Tom td maandag 27 juni 2005
td maandag 27 juni 2005
©2001-2024 WisFaq