Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39546 

Re: Tan t = sin t

Hoi,

1)
Gebruik dat tan(t) = sin(t)/cos(t)

Dan kom ik op:
sin(t)/cos(t) = sin(t)
Uitkomst als cos(t)= 1 dus t=0+k2p

Maar hoe los ik dan bijvoorbeeld sin(t)/cos(t) = sin(2t) op?


Pastor
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Bij 1) wel even oppassen:

sin(t)/cos(t) = sin(t)
sin(t) = sin(t)cos(t)

Op dit moment zou je delen door sin(t), je moet er dan zeker van zijn dat dit verschillend is van 0. Sin(t) is 0 voor t = kp. Als we controleren of dit een oplossing is blijk dat zo te zijn, die mag je dus niet vergeten.

Totale oplossing is dus t = kp

2) Gebruik sin(2t) = 2sin(t)cos(t) maar let opnieuw zoals hierboven op voor het wegdelen van oplossingen!

mvg,
Tom

td
maandag 27 juni 2005

©2001-2024 WisFaq