\require{AMSmath} Brandpunten van ellips L.S.Hoe kan ik voor het maken van een hoededoos, middels constructie of berekening, de beide brandpunten in een gegeven ellips terugvinden?mvg R. van Iets anders - vrijdag 2 augustus 2002 Antwoord Eerst even een tekening:2a en 2b kan je opmeten. Er geldt:c = (a2-b2)..en daarmee liggen de brandpunten vast.Voorbeeld2a=40 cm2b=30 cmDan is c=(202-152)13,2 cmDus CF1=CF213,2 cmZie Tekenen van een ovaal WvR zaterdag 3 augustus 2002 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
L.S.Hoe kan ik voor het maken van een hoededoos, middels constructie of berekening, de beide brandpunten in een gegeven ellips terugvinden?mvg R. van Iets anders - vrijdag 2 augustus 2002
R. van Iets anders - vrijdag 2 augustus 2002
Eerst even een tekening:2a en 2b kan je opmeten. Er geldt:c = (a2-b2)..en daarmee liggen de brandpunten vast.Voorbeeld2a=40 cm2b=30 cmDan is c=(202-152)13,2 cmDus CF1=CF213,2 cmZie Tekenen van een ovaal WvR zaterdag 3 augustus 2002
WvR zaterdag 3 augustus 2002
©2001-2025 WisFaq