Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dubbelle integraal met emachten

Wie kan mij helpen aan de oplossing van
òò e^x^2 * e^y^2 * dx * dy
na een stap moet ik wel verder kunnne komen denk ik?

Lucien
Student universiteit - woensdag 22 juni 2005

Antwoord

Beste Lucien,

Ik neem aan dat je steeds (e^(x))^2 (dus e^(2x)) bedoelt en niet e^(x^2), want in dat laatste geval zal je er niet geraken met de elementaire functies. Uitgaande van het eerste geval zal ik even de binnenste integraal met je bekijken. Daar is de veranderlijke x, dus mag je y als constant beschouwen:

òe^(2x)*e^(2y) dx = e^(2y)*1/2*òe^(2x) d(2x) = e^(2y)*1/2*e^(2x) (+C) = (e^(2x+2y))/2 (+C)

Lukt het dan verder?

mvg,
Tom

td
woensdag 22 juni 2005

©2001-2024 WisFaq