\require{AMSmath} Bikwadratische vergelijkingen ik begrijp deze oefening niet kan iemand het mij uitleggen ? x^6 + 7x3 - 8 = 0 ömer 2de graad ASO - zondag 19 juni 2005 Antwoord Beste Ömer, Stel y = x3, dan krijg je: y2 + 7y - 8 = 0 Dit kan je makkelijk ontbinden (som van de coëfficiënten is 0) tot: (y-1)(y+8) = 0 Dus: y = 1 Ú y = -8 Terug naar x geeft dit: x3 = 1 = x = 1 Ú x3 = -8 = x = -2 mvg, Tom td zondag 19 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
ik begrijp deze oefening niet kan iemand het mij uitleggen ? x^6 + 7x3 - 8 = 0 ömer 2de graad ASO - zondag 19 juni 2005
ömer 2de graad ASO - zondag 19 juni 2005
Beste Ömer, Stel y = x3, dan krijg je: y2 + 7y - 8 = 0 Dit kan je makkelijk ontbinden (som van de coëfficiënten is 0) tot: (y-1)(y+8) = 0 Dus: y = 1 Ú y = -8 Terug naar x geeft dit: x3 = 1 = x = 1 Ú x3 = -8 = x = -2 mvg, Tom td zondag 19 juni 2005
td zondag 19 juni 2005
©2001-2024 WisFaq