Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Minstens 4 keer gelijk aantal ogen bij 5 worpen ve dobbelsteen

Ik heb dus een probleem met deze oefening, nl. bij 5 worpen met een dobbelsteen minstens 4 keer een gelijk aantal ogen halen.

Ik denk dat je de som moet berekenen van de kansen op 5 gelijke worpen en 4 gelijke +1 willekeurig.

De eerste is 1 . (1/6) 4

De tweede is 1 . 1 . (2/6)3 (2 omdat beide eerste getallen moeten herhaald worden)

Dit klopt niet helemaal en verder weet ik het niet meer.

Kunnen jullie helpen?

Thomas
3de graad ASO - zaterdag 18 juni 2005

Antwoord

De kans op 5 dezelfde = (1/6)5·6
De kans op 4 enen en iets anders = (5 boven 1)·1/64·5/6 = 0,003215
De kans op 4 dezelfde en iets anders is zes keer zo groot dus 0,01929
De rest zelf even afmaken.....

Met vriendelijke groet
JaDeX

Zie Kansen bij Poker (dobbelstenen)

jadex
zondag 19 juni 2005

©2001-2024 WisFaq