Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Geschatte kans

Een kinderkledingwinkel houdt bij welke maten op een afdeling verkocht worden.

maat 116 122 128 134 140
freq 6 12 8 3 10

Bereken relatieve frequentie voor iedere maat.
Ik dacht er zijn totaal 39 verkocht dus voor bv. maat 116 zou de rel.freq 6/39 = 2/13 enz. Klopt dat.
En dan het volgende deel dat ik echt niet begrijp is.

Geef een schatting van de kans dat de eerstvolgende broek die verkocht wordt maat 134 heeft.

Dank U wel alvast voor de hulp.

Niki D
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 17 juni 2005

Antwoord

Totale frequentie bedraagt 6+12+8+3+10=39
Relatieve frequentie voor maat 134 bedraagt dan 3/39=1/13=0,0769. Ofwel 7,69%.
Dat betekent dat van alle maten die verkocht worden er 7,69% van maat 134 zullen zijn. Dan schat ik dus dat ook de kans dat de eerstvolgende verkochte broek maat 134 heeft 7,69% zal zijn.

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
vrijdag 17 juni 2005

©2001-2024 WisFaq