Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39347 

Re: Re: Hoe (xlnx)² te integreren?

Ik heb de som ook nog geprobeerd en ik denk dat ik wel een aardig eind gekomen ben, ik weet alleen niet zeker of het goed is omdat ik geen eindantwoord van de som heb.

Dit het ik gedaan:

ò(x ln x)2 dx = òx2ln2x dx

dat partieel integreren:
=ln2x · x3/3 - 2/3òlnx x2 dx

vervolgens f=lnx f'=1/x en g'=x2 g= x3/3

22 keer partieel integreren geeft dan:
= ln2x · x3/3 - 2/3(lnx·x3/3 - 1/9x3) + C

dus dat zou volgens mij het eindantwoord moeten zijn.
klopt dat?

Emiel
Student hbo - donderdag 16 juni 2005

Antwoord

Beste Emiel,

Volgens mij ziet dat er goed uit, je kan het eventueel nog wat 'mooier' schrijven, ofwel volledig uitgewerkt of wel maximaal factoriseren.

Om zeker te zijn kan je natuurlijk altijd terug afleiden, maar gemakkelijker is het bvb on line op bvb wisfaq zelf controleren:


Zie daarvoor ook onderstaande link.

mvg,
Tom

Zie Hulpmiddelen - Primitiveren

td
donderdag 16 juni 2005

©2001-2024 WisFaq