Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39319 

Re: Re: Re: Afknotten van een regelmatig twaalfvlak

maar dan kan je toch nooit achter de lengte van lijn x komen of ben ik nou gek...? want ik snap dat lijn BC=0.5-CX en dan heb je lijn x=1-Bc-DE alleen weet je lijn BC en lijn De niet dus dan kan het toch niet? Zou u alstublieft de berekening kunnen laten zien van hoe je lijn x zou kunnen uitdrukken?

erik
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 juni 2005

Antwoord

Over de eerste vraag zal ik maar geen uitspraak doen... Maar als ik voor driehoek ABC de cosinusregel opschrijf krijg ik zoiets als:

AC2 = AB2 + BC2 - 2·AB·BC·cos\beta

Als ik alles invul wat ik weet, dan krijg ik een vergelijking met één onbekende. AC was immers 'x' en AB en BC had ik uitgedrukt in 'x'. Ik ken de waarde van \angleB en de waarde van cosinus van \angleB. Volgens mij kan je die vergelijking dan oplossen... en dan weet je 'x'.

Er is ook niemand die zegt dat het makkelijk is... maar ja, dat is nu toch wel een beetje het idee van een PO...

WvR
woensdag 15 juni 2005

©2001-2025 WisFaq