Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Differentieren zonder macht

Ik had net dit gevraagd: http://www.wisfaq.nl/showrecord.asp?id=39327

Maar ik vroeg mij af waar dan die 5 is gebleven?

(formule was: f(x)=2,5t+5 (en als je dat differentieert.. krijg je dan f'(x)=2,5+5 of moet je die 5 gewoon weglaten?

Bvd,

David

David
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 juni 2005

Antwoord

Beste David,

Je kan via je eerste vraag ook antwoorden, dat is misschien handiger in het vervolg

Heb je die pagina over differentiëren wel bekeken? Meer bepaald 0. Basisregels

Zoals ik reeds zei is de afgeleide van een constante gelijk aan 0, als je 5 afleidt wordt'ie dus 0 = de term verdwijnt.
Het is misschien ook nuttig op te merken dat de afgeleide lineair is, met andere woorden: de afgeleide van een som is de som van de afgeleiden.

mvg,
Tom

td
woensdag 15 juni 2005

©2001-2024 WisFaq