\require{AMSmath} Afleiden van cosinusregel Hallo, ik wil graag weten hoe je afleidingen kan maken van de cosinusregel; a2=b2+c2-2bc cosabijvoorbeeld voor:1) als a en b en de tussenliggende hoek bekend zijn2) als a en c en de tussenliggende hoek bekend zijnAlvast bedankt Steven Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 juni 2005 Antwoord 1)Als je a en b en ÐC kent dan gebruik je:c2=a2+b2-2ab·cosgInvullen wat je weet en je kan c berekenen.2)Idem maar dan:b2=a2+c2-2ac·cosbOf... eh heb ik iets gemist...!? WvR woensdag 15 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, ik wil graag weten hoe je afleidingen kan maken van de cosinusregel; a2=b2+c2-2bc cosabijvoorbeeld voor:1) als a en b en de tussenliggende hoek bekend zijn2) als a en c en de tussenliggende hoek bekend zijnAlvast bedankt Steven Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 juni 2005
Steven Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 juni 2005
1)Als je a en b en ÐC kent dan gebruik je:c2=a2+b2-2ab·cosgInvullen wat je weet en je kan c berekenen.2)Idem maar dan:b2=a2+c2-2ac·cosbOf... eh heb ik iets gemist...!? WvR woensdag 15 juni 2005
WvR woensdag 15 juni 2005
©2001-2024 WisFaq