Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integreren

x gedeeld door Ö(1-x4). Hoe moet ik dat integreren? Ik heb echt geen idee hoe ik moet beginnen...

Daan
Student universiteit - woensdag 15 juni 2005

Antwoord

Beste Daan,

Als je de opgave goed bekijkt zou het je moeten opvallen dat het verdacht veel lijkt op de afgeleide van een boogsinus ( = arcsinus). Die is immers 1/Ö(1-x2).

Een handige substitutie: stel y = x2 = dy = 2xdx.

Probeer dat eens, volgens mij rolt het antwoord er dan vanzelf uit

mvg,
Tom

td
woensdag 15 juni 2005

©2001-2024 WisFaq