\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking oplossen Hoe los ik de volgende formule op met deze regel: sin 2x = cos 2x Hoe kan ik goed uitzoeken welke regel het beste is voor het om vormen van de cos 2x? Jos Student hbo - woensdag 31 juli 2002 Antwoord Als ik het goed begrijp wil je x oplossen uit: sin (2x) = cos (2x) stel nu dat we nemen y = 2x Dan kun je de vergelijking sin y = cos y oplossen (hint: sinx/cosx=1, tanx =1) Daaruit vind je dan x = y/2 In dit geval heb je dus de verdubbelingsformules niet nodig. Zie Dezelfde vraag anders beantwoord gm woensdag 31 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik de volgende formule op met deze regel: sin 2x = cos 2x Hoe kan ik goed uitzoeken welke regel het beste is voor het om vormen van de cos 2x? Jos Student hbo - woensdag 31 juli 2002
Jos Student hbo - woensdag 31 juli 2002
Als ik het goed begrijp wil je x oplossen uit: sin (2x) = cos (2x) stel nu dat we nemen y = 2x Dan kun je de vergelijking sin y = cos y oplossen (hint: sinx/cosx=1, tanx =1) Daaruit vind je dan x = y/2 In dit geval heb je dus de verdubbelingsformules niet nodig. Zie Dezelfde vraag anders beantwoord gm woensdag 31 juli 2002
Zie Dezelfde vraag anders beantwoord
gm woensdag 31 juli 2002
©2001-2024 WisFaq