\require{AMSmath} Integreren dmv substitutie Ik wil de volgende functie integreren d.m.v. substitutie, en dat moet kunnen door de grensen van het integraal te veranderen ??? Ik zou er via partieel wel uit kunnen komen, maar wil weten hoe het via de substitutie moet. ¥ x(x-1)^0.2 dx en als grensen bv 1 en 2 Chris Student hbo - maandag 13 juni 2005 Antwoord Beste Chris, Stel y = x - 1 Dan is dy = dx en x = y + 1 De integraal wordt dan: ò(y+1)y^(1/5) dy = òy^(6/5) + y^(1/5) dy Lukt dat wel? mvg, Tom td maandag 13 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik wil de volgende functie integreren d.m.v. substitutie, en dat moet kunnen door de grensen van het integraal te veranderen ??? Ik zou er via partieel wel uit kunnen komen, maar wil weten hoe het via de substitutie moet. ¥ x(x-1)^0.2 dx en als grensen bv 1 en 2 Chris Student hbo - maandag 13 juni 2005
Chris Student hbo - maandag 13 juni 2005
Beste Chris, Stel y = x - 1 Dan is dy = dx en x = y + 1 De integraal wordt dan: ò(y+1)y^(1/5) dy = òy^(6/5) + y^(1/5) dy Lukt dat wel? mvg, Tom td maandag 13 juni 2005
td maandag 13 juni 2005
©2001-2024 WisFaq