\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39160 Re: Re: Re: Bepaal het aantal termen Tom, De oplossing zou n=51 moeten zijn, maar met de abc formule bekom ik heel andere waarden. Volgens mij gaat het gebruik van de abc formule een beetje te ver voor het oplossen van deze onbekende. mvg, Mario Mario Iets anders - maandag 13 juni 2005 Antwoord Beste Mario, 3n2 - 43n - 5610 = 0 a = 3 b = -43 c = -5610 D = b2 - 4ac = (-43)2 -4*3*(-5610) = 69169 = ÖD = 263 = -ÖD = 263 De oplossing zijn dan, met de abc-formule: n1 = (-b-ÖD)/(2a) = (43-263)/6 = -110/3 n2 = (-b+ÖD)/(2a) = (43+263)/6 = 51 Die eerste oplossing heeft hier geen betekenis, de tweede geeft netjes dat n = 51 mvg, Tom td maandag 13 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Tom, De oplossing zou n=51 moeten zijn, maar met de abc formule bekom ik heel andere waarden. Volgens mij gaat het gebruik van de abc formule een beetje te ver voor het oplossen van deze onbekende. mvg, Mario Mario Iets anders - maandag 13 juni 2005
Mario Iets anders - maandag 13 juni 2005
Beste Mario, 3n2 - 43n - 5610 = 0 a = 3 b = -43 c = -5610 D = b2 - 4ac = (-43)2 -4*3*(-5610) = 69169 = ÖD = 263 = -ÖD = 263 De oplossing zijn dan, met de abc-formule: n1 = (-b-ÖD)/(2a) = (43-263)/6 = -110/3 n2 = (-b+ÖD)/(2a) = (43+263)/6 = 51 Die eerste oplossing heeft hier geen betekenis, de tweede geeft netjes dat n = 51 mvg, Tom td maandag 13 juni 2005
td maandag 13 juni 2005
©2001-2024 WisFaq