Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeveel duim is 13,8 mm?

Hoeveel duim is 13,8 mm?

marten
Ouder - maandag 13 juni 2005

Antwoord

Hoi Martens,
De duim is afgeleid van de voet. De Amsterdamse voet was 0,283133 meter en werd onderverdeeld in 11 duimen van vier kwarten of acht achtsten. De Amsterdamse duim was dus 2,5739 cm.
Ofwel 1 duim = 2,5739 cm = 1/2,5739 duim = 1 cm
13,8 mm = 1,38 cm
1,38·1/2,5739 = 1,38/2,5739 = 0,53615136563192 duim

M.v.g.
Peter Stikker

PHS
donderdag 16 juni 2005

©2001-2024 WisFaq