\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 39211 Re: Differentieren met ln aax Bedankt voor het antwoord, maar ik snap er nog steeds niet veel van. Moet ik nu doen: ln(3^x/x^2).a??? Ik hoop van harte dat je eea voor me kunt verduidelijekn.. Willem Leerling mbo - zondag 12 juni 2005 Antwoord Beste Willem, 3x/(-x) = -3x/x De afgeleide hiervan, met behulp van de kettingregel (ik noteer ' voor afgeleide): -(3x/x)' = -(x*(3x)' - x'*3x)/x2 = -(x*3x*ln3 - 3x)/x2 = (3x - x*3x*ln3)/x2 = 3x(1-xln3)/x2 Op het einde heb ik alleen nog wat vereenvoudigd, min-teken weggewerkt en 3x buiten haakjes gebracht. Voor meer uitleg over de rekenregels en de quotiëntregel kan je onze pagina over Differentiëren bekijken mvg, Tom td zondag 12 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bedankt voor het antwoord, maar ik snap er nog steeds niet veel van. Moet ik nu doen: ln(3^x/x^2).a??? Ik hoop van harte dat je eea voor me kunt verduidelijekn.. Willem Leerling mbo - zondag 12 juni 2005
Willem Leerling mbo - zondag 12 juni 2005
Beste Willem, 3x/(-x) = -3x/x De afgeleide hiervan, met behulp van de kettingregel (ik noteer ' voor afgeleide): -(3x/x)' = -(x*(3x)' - x'*3x)/x2 = -(x*3x*ln3 - 3x)/x2 = (3x - x*3x*ln3)/x2 = 3x(1-xln3)/x2 Op het einde heb ik alleen nog wat vereenvoudigd, min-teken weggewerkt en 3x buiten haakjes gebracht. Voor meer uitleg over de rekenregels en de quotiëntregel kan je onze pagina over Differentiëren bekijken mvg, Tom td zondag 12 juni 2005
td zondag 12 juni 2005
©2001-2024 WisFaq