\require{AMSmath} Cyclometrische funtie cos(2Bgcos(3/5)) Beste ik zoek een oplossing voor volgende cyclometrische vgl: cos (2 Bgcos(3/5))=y Het is nl. zo dat deze oefening zonder rekenmachine moet worden opgelost. Bij voorbaat dank Proble 3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005 Antwoord Hallo, Uit de verdubbelingsformule voor de cosinus volgt dat: cos(2x) = 2cos2x - 1 Verder weet je uiteraard dat cos(Bgcos(x)) = x Dus, we passen deze formules nu toe: y = cos(2Bgcos(3/5)) y = 2(cos(Bgcos(3/5)))2 - 1 y = 2(3/5)2 - 1 = -7/25 mvg, Tom td zaterdag 11 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste ik zoek een oplossing voor volgende cyclometrische vgl: cos (2 Bgcos(3/5))=y Het is nl. zo dat deze oefening zonder rekenmachine moet worden opgelost. Bij voorbaat dank Proble 3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005
Proble 3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005
Hallo, Uit de verdubbelingsformule voor de cosinus volgt dat: cos(2x) = 2cos2x - 1 Verder weet je uiteraard dat cos(Bgcos(x)) = x Dus, we passen deze formules nu toe: y = cos(2Bgcos(3/5)) y = 2(cos(Bgcos(3/5)))2 - 1 y = 2(3/5)2 - 1 = -7/25 mvg, Tom td zaterdag 11 juni 2005
td zaterdag 11 juni 2005
©2001-2024 WisFaq