\require{AMSmath} Onafhankelijke gebeurtenis? Halo, ik heb een probleem: ik zie niet goed hoe ik kan uitmaken of een gebeurtenis onafhankelijk is.De vraag: Men gooit 2 dobbelstenen, beschouw de gebeurtenissen (i en j zijn de getallen van de gegooide dobbelstenen)A: i + j = 7B: i + j = 5c: i = 4Onderzoek of A en B, A en C en B en C al dan niet onafhankelijke gebeurtenissen zijn. Kan iemand me misschien zeggen hoe ik hieraan moet beginnnen?Hetgeen ik eerst deed is P(A en B)= P(A)·P(B) dit moet gelijk zijn aan P(A en B)/P(B).Nu zie ik niet goed hoe ik de verzamelingen van A en B moet noteren kan iemand me een tandje bijsteken?Bedankt wn 3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005 Antwoord De gebeurtenissen A en B zijn onafhankelijk als geldt:P(A en B) = P(A) · P(B)Dus in jouw voorbeeld:P(A) = 1/6P(B) = 1/9P(C )= 1/6P(A en B) = 0P(A en C) = 1/36P(B en C) = 1/36En dan zou het moeten lukken denk ik...Zie eventueel 5. (On)afhankelijkheid WvR zaterdag 11 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Halo, ik heb een probleem: ik zie niet goed hoe ik kan uitmaken of een gebeurtenis onafhankelijk is.De vraag: Men gooit 2 dobbelstenen, beschouw de gebeurtenissen (i en j zijn de getallen van de gegooide dobbelstenen)A: i + j = 7B: i + j = 5c: i = 4Onderzoek of A en B, A en C en B en C al dan niet onafhankelijke gebeurtenissen zijn. Kan iemand me misschien zeggen hoe ik hieraan moet beginnnen?Hetgeen ik eerst deed is P(A en B)= P(A)·P(B) dit moet gelijk zijn aan P(A en B)/P(B).Nu zie ik niet goed hoe ik de verzamelingen van A en B moet noteren kan iemand me een tandje bijsteken?Bedankt wn 3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005
wn 3de graad ASO - zaterdag 11 juni 2005
De gebeurtenissen A en B zijn onafhankelijk als geldt:P(A en B) = P(A) · P(B)Dus in jouw voorbeeld:P(A) = 1/6P(B) = 1/9P(C )= 1/6P(A en B) = 0P(A en C) = 1/36P(B en C) = 1/36En dan zou het moeten lukken denk ik...Zie eventueel 5. (On)afhankelijkheid WvR zaterdag 11 juni 2005
WvR zaterdag 11 juni 2005
©2001-2024 WisFaq