Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oplossen van een kwadratische vergelijking

Hoe moet je de vergelijking(x2+x=20)oplossen

Jody
1ste graad ASO-TSO-BSO - zaterdag 11 juni 2005

Antwoord

Beste Jody,

x2 + x = 20 kan je herschrijven tot x2 + x - 20 = 0 Hier kan je verschillende oplossingsmethoden op toepassen.
Er staan een hele hoop manieren, voorbeelden en uitleg op 2. Tweedegraads vergelijkingen oplossen, ik raad je aan daar eens te gaan kijken.

Zelf zou ik deze oplossing door ontbinding in factoren, maar het kan ook met som & product of de abc-formule.

De ontbinding is: x2 + x - 20 = (x-4)(x+5).
De oplossingen zijn dus 4 en -5.

mvg,
Tom

td
zaterdag 11 juni 2005

©2001-2024 WisFaq