Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 39209 

Re: Differentiaalvergelijkingen

dat staat ook zo in mijn boek, maar bij de laatste stappen staat er:
y = c3(x+1) Û
3 = c (2+1) Û c=3
y = 3x - 3
Dat die vergelijking klopt zie ik wel, maar ik zie niet waar die c=3 vandaan komt.

mvrgr,
Dennis

Dennis
Student hbo - zaterdag 11 juni 2005

Antwoord

Beste Dennis,

Ben je zeker dat dat klopt, die laatste stappen?
Als het goed is vind je als algemene oplossing: y = c(x+1)
Als je dan (2,3) invult krijg je de vergelijking in c, volgens mij gaat dat zo:

y = c(x+1)
= 3 = c(2+1)
3 = 3c
c = 1

Ik vind dus: y = x + 1
Deze gaat doot (2,3) en voldoet aan de DV

mvg,
Tom

td
zaterdag 11 juni 2005

©2001-2024 WisFaq