Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12742 

Re: Wanneer heeft x³ px -1 = 0 drie oplossingen?

Ik denk dat het
f(x(max)) = (2/3).Ö(-p^3/3)-1
f(x(min)) = -(2/3).Ö(-p^3/3)-1
moet zijn;
ipv die (2/9) dus (2/3)
Ik ben niet zeker, maar dit kwam ik toch uit, de rest heb ik dan wel hetzelfde, een typfout waarschijnlijk dus?..
Correct me if I'm wrong,
Groetjes, Kleo

Kleo
Overige TSO-BSO - vrijdag 10 juni 2005

Antwoord

Inderdaad, je hebt gelijk. Sorry voor de blunder, vergeef je me?

cl
zaterdag 11 juni 2005

©2001-2024 WisFaq