\require{AMSmath} Eigenvectoren ik heb een matric gekregen, heb de eigenwaarden gezocht en kom voor 1 eigenwaarde ( = -4 ) uit: [ 1-l 5 5 3-l ] dus om de eigenvectorne te zoeken moet ik oplossen [ 3 5 | 0 5 3 | 0 ] alsje 3*R2 - 5*R1 bekom je [ 3 5 | 0 0 -16 | 0 ] wat kun je dan besluiten voor de eigenvectoren want -16y zou den 0 moeten zijn. waar ben ik verkeerd? maarte 3de graad ASO - vrijdag 10 juni 2005 Antwoord Beste Maarten, Als ik je karakteristieke determinant uitreken kom ik op: (1-l)(3-l) - 25 = 0 x2 - 4x - 22 = 0 x = 2 - Ö26 Ú x = 2 + Ö26 Jouw 4 vind ik dus niet, ofwel heb je een rekenfout gemaakt ofwel heb je de opgave verkeerd doorgegeven mvg, Tom td zaterdag 11 juni 2005 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
ik heb een matric gekregen, heb de eigenwaarden gezocht en kom voor 1 eigenwaarde ( = -4 ) uit: [ 1-l 5 5 3-l ] dus om de eigenvectorne te zoeken moet ik oplossen [ 3 5 | 0 5 3 | 0 ] alsje 3*R2 - 5*R1 bekom je [ 3 5 | 0 0 -16 | 0 ] wat kun je dan besluiten voor de eigenvectoren want -16y zou den 0 moeten zijn. waar ben ik verkeerd? maarte 3de graad ASO - vrijdag 10 juni 2005
maarte 3de graad ASO - vrijdag 10 juni 2005
Beste Maarten, Als ik je karakteristieke determinant uitreken kom ik op: (1-l)(3-l) - 25 = 0 x2 - 4x - 22 = 0 x = 2 - Ö26 Ú x = 2 + Ö26 Jouw 4 vind ik dus niet, ofwel heb je een rekenfout gemaakt ofwel heb je de opgave verkeerd doorgegeven mvg, Tom td zaterdag 11 juni 2005
td zaterdag 11 juni 2005
©2001-2025 WisFaq