Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking inkorten

hoi ik heb een vraag en ik kom niet uit hoe het alemaal is verkort:

KX2ex+4KXex+2KXex-2KX2ex-4KXex+KX2ex=4ex ant is 2Kex=4ex hmmmm????!!!
grt

aa
Leerling mbo - woensdag 8 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Het komt erop neer gelijknamige delen samen te nemen, meer niet.

KX2ex + 4KXex + 2KXex - 2KX2ex - 4KXex + KX2ex = 4ex

- De vetgedrukte termen zijn termen in KX2ex, met als coëfficiënten: 1,-2,1 = samengeteld vallen ze dus weg.
- De schuingedrukte termen zijn termen in KXex, met als coëfficiënten: 4,2,-4 = samengeteld geeft dat 2.

= 2KXex = 4ex = K = 2

Is hiermee je vraag van enkele dagen terug over "2e orde DV" ook opgelost of niet?

mvg,
Tom

td
woensdag 8 juni 2005

©2001-2024 WisFaq