\require{AMSmath} Optellen en aftrekken van negatieve getallen mijn vraag is ?+ + =- - =- + =+ - =plus en plus is dat plus of is dat min wie weet daar voor mij het antwoord op alvast bedankt. julio Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 14 oktober 2001 Antwoord Helaas... zoiets bestaat niet. Er bestaat wel zo'n truukje bij vermenigvuldigen:+ keer + = +- keer + = -+ keer - = -- keer - = +Maar bij optellen gaat dat niet. Kijk maar:-4 + 2 = -2-4 + 8 = 4dus - en + is soms - en soms +Nog een voorbeeld;-4 - -2 = -2-4 - -8 = 4dus - min - is soms - en soms + WvR zondag 14 oktober 2001 Re: Optellen en aftrekken van negatieve getallen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
mijn vraag is ?+ + =- - =- + =+ - =plus en plus is dat plus of is dat min wie weet daar voor mij het antwoord op alvast bedankt. julio Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 14 oktober 2001
julio Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 14 oktober 2001
Helaas... zoiets bestaat niet. Er bestaat wel zo'n truukje bij vermenigvuldigen:+ keer + = +- keer + = -+ keer - = -- keer - = +Maar bij optellen gaat dat niet. Kijk maar:-4 + 2 = -2-4 + 8 = 4dus - en + is soms - en soms +Nog een voorbeeld;-4 - -2 = -2-4 - -8 = 4dus - min - is soms - en soms + WvR zondag 14 oktober 2001
WvR zondag 14 oktober 2001
©2001-2024 WisFaq