Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Polynomen in Matlab programmeren

Hallo,
Ik heb de volgende opdracht gekregen(zie onder). Dit moet ik in Matlab uitvoeren. Ik wordt echter niet wijs van de help-functie, en op internet surfen heeft me ook vrij weinig opgeleverd.
Ik hoop dat iemand kan helpen.

Ik zit dus met het volgende:
waar komt a voor in de formule (moet ik x vervangen door a ofzoiets? aangezien ik geen invoer voor x hoef in te voeren)
Wat is uberhaupt een legendre polynoom?
Is N het getal van bijv 1 tot n (dus N=1:n)



Dit is wat ik heb gedaan: ik heb het gedeelte P[P][/n+1] naar rechts gehaald, aangezien ik alleen maar [P][/0] en [P][/1] heb. Verder kwam ik niet.


alvast bedankt!
Jerney



Legendre polynomen zijn polynomen worden gedefnieerd door de recurrente
betrekking (n + 1)[P][/n+1](x) - (2n + 1)x[P][/n](x) + n[P][/n-1](x) = 0 waarbij [P][/0](x) = 1 en [P][/1](x) = 1.
Maak een functie-file Legplot.m met als invoer a; en N en als uitvoer
een plaatje van de grafiek van [P][/N] op het interval [¡a; a].

JAZZ
Student universiteit - woensdag 8 juni 2005

Antwoord

dag Jerney,

De invoer a is alleen nodig om een interval te definiëren, dus de x uit de functie doorloopt het interval [-a, a] (tenminste: ik vermoed dat dat het bedoelde interval is, anders snap ik niet wat dat uitroepteken-op-zijn-kop daar doet)
Wat je moet doen, is eerst een recursieve function Leg maken in Matlab, die bij invoer van n en x de waarde van het n-de legendre-polynoom berekent.
Lukt dat?
Vervolgens roep je in je function legplot deze Leg aan, om er een plot van te maken op het gegeven interval.
succes,

Anneke
vrijdag 10 juni 2005

 Re: Polynomen in Matlab programmeren 

©2001-2025 WisFaq