\require{AMSmath} Hoeveel m³ beton Hoeveel m3 beton heb ik nodig om een cirkel van 5 m diameter vol te storten en dit op een dikte van 15 cm dikte.Alvast bedankt Mummy Ouder - woensdag 8 juni 2005 Antwoord Voor de inhoud van een cilinder geldt:Inhoud = G·hG:oppervlakte grondvlak h:de hoogte.G = 1/4pd2 = 1/4·p·52 19,63 m2h=0,15 mInhoud = 19,63 · 0,15 2,95 m3 WvR woensdag 8 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoeveel m3 beton heb ik nodig om een cirkel van 5 m diameter vol te storten en dit op een dikte van 15 cm dikte.Alvast bedankt Mummy Ouder - woensdag 8 juni 2005
Mummy Ouder - woensdag 8 juni 2005
Voor de inhoud van een cilinder geldt:Inhoud = G·hG:oppervlakte grondvlak h:de hoogte.G = 1/4pd2 = 1/4·p·52 19,63 m2h=0,15 mInhoud = 19,63 · 0,15 2,95 m3 WvR woensdag 8 juni 2005
WvR woensdag 8 juni 2005
©2001-2024 WisFaq