Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Paraboloïde

het gaat over de functie F(x)=ax2 die tussen x=-250 en +250 wentelt (paraboloïde). het volume van het parabolische schotel moet 28 liter worden. en dan wordt parameter a gevraagd.

alvast bedankt

cemzi
Student hbo - dinsdag 7 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Bedoel je wenteling rond de x-as? En wat zijn je eenheden op de assen (om over te gaan op liters...)

Misschien kan je het zelf met deze aanwijzingen:

De formule voor het omwentelingsvolume (bij wenteling om de x-as) tussen x = a en x = b is: pò (a-b) f(x)2 dx

Reken dit uit (integreren) met de parameter a erin en stel je resultaat gelijk aan je gewenst volume, los deze vergelijking op naar a

mvg,
Tom

td
dinsdag 7 juni 2005

©2001-2024 WisFaq