\require{AMSmath} Golfvergelijking en Galilei transformaties Hallo, In een boek van Fysica kwam ik het volgende probleem tegen: Toon aan dat de golfvergelijking in stelsel S: ¶2E/¶x2-1/c2·¶2E/¶t2=0 door middel van de Galileitransformaties (x'=x-vt en t'=t) volgende vergelijking oplevert: (1-v2/c2)¶2E/¶x'2+2v/c2·¶2E/¶x'¶t'-1/c2·¶2E/¶t'2=0 TIP: Vervang ¶/¶x door ¶/¶x' m.b.v. de kettingregel. E(x,t)®E(x',t') Ik kom ongeveer hetzelfde uit op een minteken na, nl.: (1-v2/c2)¶2E/¶x'2-2v/c2·¶2E/¶x'¶t'-1/c2·¶2E/¶t'2=0 Kunnen jullie mijn misschien helpen. Alvast bedankt voor de moeite. Joris 3de graad ASO - dinsdag 7 juni 2005 Antwoord misschien komt deze link goed van pas: http://web.mit.edu/8.033/handouts/lecture3.pdf kijk op pagina 4. let erop dat jij gebruik maakt van x'=x-vt en in de lecture handout van x'=x+vt groeten, martijn mg vrijdag 10 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo, In een boek van Fysica kwam ik het volgende probleem tegen: Toon aan dat de golfvergelijking in stelsel S: ¶2E/¶x2-1/c2·¶2E/¶t2=0 door middel van de Galileitransformaties (x'=x-vt en t'=t) volgende vergelijking oplevert: (1-v2/c2)¶2E/¶x'2+2v/c2·¶2E/¶x'¶t'-1/c2·¶2E/¶t'2=0 TIP: Vervang ¶/¶x door ¶/¶x' m.b.v. de kettingregel. E(x,t)®E(x',t') Ik kom ongeveer hetzelfde uit op een minteken na, nl.: (1-v2/c2)¶2E/¶x'2-2v/c2·¶2E/¶x'¶t'-1/c2·¶2E/¶t'2=0 Kunnen jullie mijn misschien helpen. Alvast bedankt voor de moeite. Joris 3de graad ASO - dinsdag 7 juni 2005
Joris 3de graad ASO - dinsdag 7 juni 2005
misschien komt deze link goed van pas: http://web.mit.edu/8.033/handouts/lecture3.pdf kijk op pagina 4. let erop dat jij gebruik maakt van x'=x-vt en in de lecture handout van x'=x+vt groeten, martijn mg vrijdag 10 juni 2005
mg vrijdag 10 juni 2005
©2001-2024 WisFaq