Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe bereken je de diameter van een cirkel

Hoe kan je de diameter van een cirkel berekenen als je de oppervlakte weet

Mats m
Leerling bovenbouw vmbo - dinsdag 7 juni 2005

Antwoord

Hallo,

De formule voor de oppervlakte van een cirkel is 2pr2 waarbij r de straal is, dus de helft van de diameter (d). Als ik even S noteer voor de oppervlakte en r vervang door d/2 vind je:

S = 2pr2 = 2p(d/2)2
(d/2)2 = S/(2p)
d2 = 4S/(2p)
d = Ö(2S/p)

mvg,
Tom

td
dinsdag 7 juni 2005

©2001-2024 WisFaq