\require{AMSmath} Exponentiële vergelijking hoe los je deze vgl. op naar x? 23x+1 + 8x = 27x + 33x mat Student universiteit - vrijdag 26 juli 2002 Antwoord Ik zal je hier een beetje op weg helpen: de vergelijking 23x+1 + 8x = 27x + 33x kun je vereenvoudigen tot: 2·23x + 23x = 33x + 33x en dan krijg je: 3 · 23x = 2 · 33x Dit is al iets makkelijker op te lossen. Een voorbeeld hiervan kun je zien bij een al eerder beantwoorde vraag: Zie vraag 3902 gm vrijdag 26 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoe los je deze vgl. op naar x? 23x+1 + 8x = 27x + 33x mat Student universiteit - vrijdag 26 juli 2002
mat Student universiteit - vrijdag 26 juli 2002
Ik zal je hier een beetje op weg helpen: de vergelijking 23x+1 + 8x = 27x + 33x kun je vereenvoudigen tot: 2·23x + 23x = 33x + 33x en dan krijg je: 3 · 23x = 2 · 33x Dit is al iets makkelijker op te lossen. Een voorbeeld hiervan kun je zien bij een al eerder beantwoorde vraag: Zie vraag 3902 gm vrijdag 26 juli 2002
Zie vraag 3902
gm vrijdag 26 juli 2002
©2001-2024 WisFaq