\require{AMSmath} Exponentiële vergelijking 5x+1 = 3x Nu moet ik x berekenen, maar ik kom er niet uit. Kennet Student universiteit - donderdag 25 juli 2002 Antwoord Als je de grafieken tekent van 5x+1 en 3x krijg je in ieder geval al een idee van de oplossing. Die zal tussen de -3 en -4 liggen. Je kunt het op de volgende manier exact berekenen. (kijk voor de rekenregels bv op de formulekaart bij de "links") 5x+1 = 3x met de defintie van de log wordt dit 5log(3x) = x + 1 nu de log vereenvoudigen x · 5log3 = x + 1 x = 1/{5log3 - 1} -3.15096 gm vrijdag 26 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
5x+1 = 3x Nu moet ik x berekenen, maar ik kom er niet uit. Kennet Student universiteit - donderdag 25 juli 2002
Kennet Student universiteit - donderdag 25 juli 2002
Als je de grafieken tekent van 5x+1 en 3x krijg je in ieder geval al een idee van de oplossing. Die zal tussen de -3 en -4 liggen. Je kunt het op de volgende manier exact berekenen. (kijk voor de rekenregels bv op de formulekaart bij de "links") 5x+1 = 3x met de defintie van de log wordt dit 5log(3x) = x + 1 nu de log vereenvoudigen x · 5log3 = x + 1 x = 1/{5log3 - 1} -3.15096 gm vrijdag 26 juli 2002
gm vrijdag 26 juli 2002
©2001-2024 WisFaq