\require{AMSmath} Vergelijking dubbele hoek als je de vergelijking: sin 2x = 2 sin x hebt. en die vereenvoudigd met de formule sin 2x = 2 sin x cos x naar: 2 sin x cos x = 2 sin x cos x = 1 via een grafiekjw zie ik dat voor x geldt: k maar hoe bereken je dat? of heb ik de som verkeerd opgelost? Peter Student hbo - woensdag 24 juli 2002 Antwoord Je redenering is goed. Alleen is er nog een mogelijke oplossing voor de vergelijking 2 · sin x · cos x = 2 · sin x Oplossingen van deze vergelijking zijn: cos x = 1 of sin x = 0 Dan vind je het antwoord dat je ook al verwachte toen je de grafieken van 2 sin x en sin 2x tekende, namelijk: cos x = 1 voor alle x=2k sin x = 0 voor alle x=k gm woensdag 24 juli 2002 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
als je de vergelijking: sin 2x = 2 sin x hebt. en die vereenvoudigd met de formule sin 2x = 2 sin x cos x naar: 2 sin x cos x = 2 sin x cos x = 1 via een grafiekjw zie ik dat voor x geldt: k maar hoe bereken je dat? of heb ik de som verkeerd opgelost? Peter Student hbo - woensdag 24 juli 2002
Peter Student hbo - woensdag 24 juli 2002
Je redenering is goed. Alleen is er nog een mogelijke oplossing voor de vergelijking 2 · sin x · cos x = 2 · sin x Oplossingen van deze vergelijking zijn: cos x = 1 of sin x = 0 Dan vind je het antwoord dat je ook al verwachte toen je de grafieken van 2 sin x en sin 2x tekende, namelijk: cos x = 1 voor alle x=2k sin x = 0 voor alle x=k gm woensdag 24 juli 2002
gm woensdag 24 juli 2002
©2001-2024 WisFaq