Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe reken om van Nederlandse lichaamslengte naar Amerikaanse lichaamslengte?

beste mensen ik zit met een probleem
hoe reken je om van nederlandse lichaams lengte naar amerikaanse lichaams lengte?

bijvoorbeeld:
een man is 178 cm lang =1·10 in het amerikaanse eenheid.

alvast bedankt...

samad
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 5 juni 2005

Antwoord

Allereerst: Je hebt vermoed ik een typefout gemaakt: 178 cm=5'10", niet 1'10".

Deze aantallen zijn in feet en inch. Een inch is 2.54 cm, een foot is 12 inch, dus 30.48 cm.

Om een lengte in centimeters naar een in foot en inch om te rekenen, deel je eerst door 2.54 met afronden, dat geeft het aantal inches. Vervolgens ga je dat door 12 delen met rest om feet en inches te krijgen.

Vanuit jouw voorbeeld van 178 cm:

178 cm = 178/2.54=70.08 inches, dit ronden we af op 70 inches. 70/12=(5 rest 10), dus 70 inches is 5 foot, 10 inch, oftewel 5'10".

Dit kun je natuurlijk ook omkeren: 5'10"=5·12+10=70 inch, dus 70·2.54=177.8 cm, afgerond 178 cm.

AE
dinsdag 7 juni 2005

©2001-2024 WisFaq