Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Stelsel van krachten

Hallo,

Bij het doorrekenen van een vakwerk stuitte ik op het volgende stelsel:
4b-8c=40
8a-4b=-40
a+b+c=-10
Het betreft hier 2 keer de som van de momenten en 1 keer de som van de vertikale krachten.
Is dit stelsel op te lossen? Ik kom er namelijk niet uit...

Groeten Reindert

Robert
Student hbo - zondag 5 juni 2005

Antwoord

Volgens mij kan je c uitdrukken in b (1e vergelijking) en a uitdrukken in b (2e vergelijking) als je die dan invult in de 3e vergelijking zou je b moeten kunnen uitrekenen en dan heb je a en c natuurlijk ook!

1.
8c=4b-40
c=1/2b-5

2.
8a=4b-40
a=1/2b-5

3.
1/2b-5+b+1/2b-5=-10

Enz...
Zou dat lukken...?

WvR
zondag 5 juni 2005

©2001-2024 WisFaq