Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal van 1/[(1+x)(vierkantswortel (2x+3)]

Hey,

Ik weet niet hoe ik moet beginnen aan deze oefening:

integraal van 1dx/[(1+x)(2x+3)]

Ik dacht eerst de wortel naar boven zetten en achter de d zetten, maar dan zit ik in de knoop met mijn 2x...

kan iemand me helpen aub?

Alvast bedankt!!

Tom

Tom
3de graad ASO - zondag 5 juni 2005

Antwoord

Tom,
Stel t=Ö(2x+3),dan is t2=2x+3 zodat tdt=dx en 1/2(t2-3)=x.
Invullen geeft:2òdt/(t2-1).Verder moet het wel lukken, denk ik.
Groetend,

kn
zondag 5 juni 2005

©2001-2024 WisFaq