Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integralen herhalingsopdrachten

Hallo,

Kunnen jullie mij alstublieft helpen met volgende opdrachten, want ik vind ze echt echt niet en ik zit er al de hele tijd op te zoeken;

1. ò (dx/(1+ex))

2. ò((xBgsinx)/Ö(1-x2))

3. ò(dt/(1+Öt))

4. ò(x2+4x+4)/((x+1)2(x2+3x+3))

-- bij de laatste weet ik dat ik moet splitsen, maar ik kom de hele tijd de verkeerde oplossing uit.
Hopelijk kunnen jullie mij wat helpen

Alicia
3de graad ASO - zondag 5 juni 2005

Antwoord

Alicia,
Hierbij enkele hints:
1.1/(1+y)=1-y/(1+y).
2.Als t=bgsinx,dan dt=dx/Ö(1-x2).
3.Stel x=Öt en dan dezelfde truc als bij 1.
4.Schrijf integrand= (Ax+B)/(x2+3x+3)+C(x+1)+D/(x+1)2.
Hopelijk lukt het zo.
Groetend,

kn
zondag 5 juni 2005

©2001-2024 WisFaq