\require{AMSmath} Alle oplossingen differentiaalvergelijking Wat zijn alle oplossingen van de volgende differentiaalvergelijking: y'(t)=-Öy(t) met y(2)=0 en tÎ Bvd Hans Student hbo - vrijdag 3 juni 2005 Antwoord dy/dt=-y1/2 Û y-1/2dy = -dt Û d(2y1/2) = d(-t) Û 2y1/2 = -t + c Û y1/2 = -1/2t + c2 Û y(t) = (-1/2t+c2)2 randvoorwaarde: y(2)=0 invullen: 0 = (-1+c2)2 Þ c2=1 oplossing: y(t) = (-1/2t+1)2 groeten, martijn mg vrijdag 3 juni 2005 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Wat zijn alle oplossingen van de volgende differentiaalvergelijking: y'(t)=-Öy(t) met y(2)=0 en tÎ Bvd Hans Student hbo - vrijdag 3 juni 2005
Hans Student hbo - vrijdag 3 juni 2005
dy/dt=-y1/2 Û y-1/2dy = -dt Û d(2y1/2) = d(-t) Û 2y1/2 = -t + c Û y1/2 = -1/2t + c2 Û y(t) = (-1/2t+c2)2 randvoorwaarde: y(2)=0 invullen: 0 = (-1+c2)2 Þ c2=1 oplossing: y(t) = (-1/2t+1)2 groeten, martijn mg vrijdag 3 juni 2005
mg vrijdag 3 juni 2005
©2001-2024 WisFaq