Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Break even point berekenen

is het mogelijk om het break even point te berekenen alsje alleen de totale vaste kosten en de totale variabele kosten en de totale omzet over een jaar weet maar voor de rest geen productie aantal of een product prijs weet?

edwin
Leerling mbo - vrijdag 3 juni 2005

Antwoord

Er geldt:
omzet-(totale kosten)=winst/verlies
ofwel: omzet-(variabele kosten)-(constante kosten)=winst/verlies
Voor de break even omzet geldt: omzet-(totale kosten)= 0
ofwel: totale opbrengst = totale kosten
ofwel: omzet-variabele kosten= constante kosten
Stel dat de variabele kosten 40% van de omzet bedragen en de constante kosten 200.000 zijn. Dan geldt dus:
60% = 200.000
BE-omzet= 100/60 · 200.000= 333.333,33

groet

pl
vrijdag 3 juni 2005

©2001-2024 WisFaq