Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Dv oplossen

hoi ik heb dit dv:

dy/dx=10-y -- ò1/(10-y)=òdx

krijg je : -ln|10-y|=x+C
nou een heeeeeeeel stomme vraag als je - naar andere kant brengt moet je dan -x+C pakken of -(x+C)???

tnx

aloha
Student universiteit - donderdag 2 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Misschien een even 'stom' antwoord maar het maakt niet uit. In principe verandert het teken natuurlijk over het hele lid, maar C is toch 'maar' een onbekende constante en die mag zowel positief als negatief zijn.

Het is pas wanneer je je begin- of randvoorwaarden invult dat je C effectief bepaalt, maar als onbepaalde constante maakt het hier niet echt uit.

mvg,
Tom

td
donderdag 2 juni 2005

©2001-2024 WisFaq