Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limietberekening

Hoe kan ik de limiet berekenen van u (n+1) = 0,5 ( u(n) + 2/u(n) ) , als gegeven is dat de rij convergeert en door gebruik te maken van lim u(n+1) = lim u(n) = a (voor n+)?

JOS
Student hbo - maandag 22 juli 2002

Antwoord

Als n naar $\infty$ gaat, komt er te staan: a = 0,5(a + 2/a) en deze vergelijking kun je wel oplossen neem ik aan.

MBL
maandag 22 juli 2002

©2001-2024 WisFaq