Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38827 

Re: Re: Verzameling toppen

Sorry.....maar ik vat hem nog steeds niet...ik heb bijvoorbeeld de functie x^2+px, die voer ik daar in in het veld F, en dan ga ik naar meer en voer bij a een aantal waarden in, a = -3, -2, enz. moet het nou zo? ik heb er niet veel van gesnapt....kun je me verder helpen?

emine
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 mei 2005

Antwoord

Start het programma op en ga naar Meer... en type bijvoorbeeld in:

a:=-4
herhaal
grafiek(x^2+a*x)
a:=a+0.4
totdat(groter(a,4))

Werkt perfect!

TIP: zorg er voor dat er geen spaties aan het eind van de opdrachten staan. Soms krijg je spaties bij kopieren en plakken.

TIP: als je wat hierboven staat doet heb je helemaal nog geen functie in invulvakje F staan... maar als je daar nou eens de functie in zet die door al de toppen gaat... geef 'm ook nog een kleurtje... dat is toch geweldig! Kan je mooi zien of je antwoord een beetje in de richting komt... Dat hadden wij vroeger toch niet...

WvR
woensdag 1 juni 2005

©2001-2024 WisFaq