Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het 10 maal trekken van een balletje uit zak met 9 witte en 1 rode bal

Hoe groot is de kans dat ik minimaal 1 maal het rode balletje uit een zak haal waar 9 witte en 1 rood balletje in zitten na 10 pogingen terwijl ik het getrokken balletje steeds terugplaats?

Jan Ge
Student hbo - dinsdag 31 mei 2005

Antwoord

Lijkt een typisch binomiaal kansexperiment!
X: aantal rode balletjes
n=10
p=0,1
Gevraagd: P(X1)

P(X1)=1-P(X=0)=1-0,910

Zie 3. Binomiale verdeling

WvR
dinsdag 31 mei 2005

©2001-2024 WisFaq