Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 38706 

Re: Verzameling toppen

hallo, bedankt voor je antwoord, maar ik wou vragen hoe je aan die rechte lijn komt, want ik heb dit uitgerekend:
fp: y = (x-p)(x-p) + p, differentieren geeft 2x-2p+2p+p en dan heb ik het gelijk gesteld aan nul, om daar de top te vinden. dus 2x-2p+2p+p=0 geeft xtop=0,5p en als je die in voert in de fp krijg ik als ytop = 1/4 p2 + p. als je dan weer de xtop in de ytop invoert, krijg ik y=x^2+2x....dus dit is geen rechte lijn, wat doe iknou verkeerd?

emine
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 31 mei 2005

Antwoord

Er stond y=(x-p)2+p=x2-2px+p2+p
De afgeleide van y=x2-2px+p2+p is y'=2x-2p

hk
dinsdag 31 mei 2005

©2001-2024 WisFaq